tiistai 17. maaliskuuta 2015

Panun videoblogin kolmas ja viimeinen osa

Hei kaikille!

Keskuspuiston autolan opettajan Panun  Luksiassa tekemää työelämäjaksoa ja Luksian hienoja opetuksen toteutusta kartoittava videoblogi on saapunut nyt toistaiseksi viimeiseen jaksoon. Kuten aikaisemmissa osissa, tässäkin tarkastellaan Luksian autoalan opetuksen käytäntöjä ja vertaillaan niitä Keskuspuiston vastaaviin.

Työelämäpainotteisten oppimisympäristöjen tutkimusmatkamme huipentuu tässä jaksossa vierailuun Lohjalla sijaitsevassa Tynninharjun autohuollossa, jossa on meneillään opiskelijan näytön arviointi. Luksian autoalan opettaja Tom Jakoby, Luksian autoalan perustutkinnon opiskelija Eemil sekä Tynninharjun autohuollon edustaja Heikki Mäkinen antoivat ystävällisesti meille mahdollisuuden seurata opiskelijan näytön arviointia. Samalla he vastasivat Panun kysymyksiin asiantuntevasti ja perustellusti, valottaen tätä erittäin tärkeää opiskelun muotoa.

Olimme Panun kanssa jälleen kerran hyvin vaikuttuneita siitä miten Tom Jakoby yhdistää pedagogisen osaamisen ja teoreettisen viitekehyksen hallinnan käytännön tilanteisiin ja autohuollon jokapäiväiseen todellisuuteen. Tom Jakobyn yhteistyö autohuollon edustajan Heikki Mäkisen ja opiskelijan kanssa näissä videoklipeissä edustaa ammatillista koulutusta parhaimmillaan.

Videoklippeja on nyt aikamoinen määrä eli 11 kappaletta. Jokainen klippi käsittelee yhtä osa-aluetta ammatillisen näytön arvioinnista ja työelämässä tapahtuvien näyttöjen haasteista. Toivottavasti ne herättävät katsojissa ajatuksia ja kysymyksiä siitä miten itsekukin meistä voi kehittää omaa opetustyötään.ystävällisin terveisin Pekka, Krämertskog Productions

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti